Sugen på att byta frisyr? Här kommer lite tips på vad du kan tänka på!

Om du har en oval ansiktsform så är ditt ansikte längre än vad det är brett. Samtidigt som varken hakan eller pannan är spetsig. Natalie Portman har exempelvis denna ansiktsform.

Om du har en oval ansiktsform så… grattis! Du passar i alla frisyrer.

Om du har en avlång ansiktsform så är ditt ansikte längre än det är en och en halv bred. Plus att du har en smal haka. Kändisar som har denna ansiktsform är bland andra Sarah Jessica Parker och Liv Tyler.

Frisyrer som passar dig är de frisyrer som ger mycket volym på sidorna. Ha gärna page som slutar vid hakan, lugg och sidbena. Lockar eller uppklippt fungerar också väldigt bra och ger volym på sidorna.

Undvik mittbena, för långa frisyrer och frisyrer som ger volym uppe på huvudet.
Om du har en rund ansiktsform så är ditt ansikte nästan lika långt som det är brett. Dessutom är dragen mjuka. Kändisar som har denna ansiktsform är bland andra Lindsay Lohan, Kirsten Dunst, Christina Ricci och Cameron Diaz.

Frisyrer som passar dig är frisyrer som förlänger ditt ansikte. Detta gör frisyrer som har volym uppe på huvudet och inte på sidorna.

Exempelvis rakt långt hår, snedbena och/eller där håret upptill är tuperat. Har du uppsatt kan du med fördel låta det se slarvigt ut och låta slingor hänga löst.

Undvik lugg och frisyrer som ger volym på sidorna. Exempelvis page och lockar i kindhöjd.

Om du har en rektangulär ansiktsform så är ditt ansikte längre än en och en halv brett. Dessutom är din haka nästan lika bred som din panna vilket gör att ditt ansikte får en rektangulär form. Jessica Simpson har en rektangulär ansiktsform.

Din frisyr borde då få ditt ansikte att se kortare och rundare ut. Frisyrer som gör detta är frisyrer med mycket volym på sidorna. Exempelvis lockigt hår.

Undvik rakt platt hår.

Imorgon kommer fler ansiktsformer och frisyrtips!

Kram
Nina