Här kommer fler tips för frisyr efter ansiktsform.

Om ditt ansikte är nästan lika långt som det är brett samtidigt som ditt ansikte har ett kantigt utseende har du en fyrkantig ansiktsform. Kändisar som har denna ansiktsform är bland andra Angelina Jolie och Demi Moore.

Du ska ha frisyrer som mjuknar upp din ansiktsform. Detta gör medellånga frisyrer med mjuka lockar, etapper och snedlugg. Om du har uppsatt hår kan hängande slingor ge mjukare intryck.

Undvik rakt hår, rak hel-lugg, kort page och för tjockt hår.

Om du har en päronformad ansiktsform så har du en smal panna och en bredare käke tillsammans med en rund haka. Kändisar som har denna ansiktsform är bland andra Kelly Osbourne.

Frisyrer som passar dig är frisyrer som är tighta vid nacken och öronen. Samt de som ger volym vid pannan. Exempelvis kort hår eller en bred lugg. Om du har långt hår ska det inte vara för långt. Undvik frisyrer som slutar vid käkbenet.

Om din panna är lika bred eller bredare än käken samtidigt som din haka är smal har du en hjärtformad ansiktsform. Kändisar som har denna ansiktsform är bland andra Reese Witherspoon och Jennifer Love Hewitt.

Frisyrer som passar dig är frisyrer som är platta upptill men som ger volym nere vid hakan och axlarna för att balansera upp den smala hakan. Frisyrer som är klippta i olika lager är bra och ger volym. Även lockar ger bra volym. Sidbena är att föredra.

Om du har en smal panna och en bredare käke tillsammans med en kantig haka har du en triangulär ansiktsform. Kändisar som har denna form är bland andra Minnie Driver.

Din frisyr ska helst dölja öronen, och ha en lång snedlugg. Klipp gärna ditt hår i lager. Undvik volym på sidorna.

Hoppas dessa tips och råd kan vara till hjälp. Och glöm inte att fråga er frisör om tips och råd.

Kram
Nina